Offerte aanvragen

Je website laten maken:
door een freelance webdesigner

Webdesigner Freelance

Het inhuren van een freelance webdesigner kan een uitstekende keuze zijn voor het creëren van een professionele en op maat gemaakte website voor je bedrijf. In dit artikel bespreken we de voordelen van het werken met een ZZP webdesigner, hoe je de juiste freelancer kiest, en wat je kunt verwachten qua kosten. Dit helpt je om een geïnformeerde beslissing te maken en het maximale uit je investering te halen.

Voordelen van het inhuren van een ZZP webdesigner

Het kiezen voor een ZZP webdesigner biedt diverse voordelen, zowel voor kleine als grote bedrijven. Hier zijn enkele redenen waarom het een slimme keuze kan zijn.

Flexibiliteit en maatwerk

Een freelance webdesigner biedt een hoge mate van flexibiliteit en maatwerk. Omdat een ZZP webdesigner vaak direct met jou samenwerkt, kunnen ze de website specifiek afstemmen op jouw behoeften en wensen. Dit resulteert in een uniek ontwerp dat perfect past bij jouw merk en doelgroep.

Kostenbesparend

Het inhuren van een freelance webdesigner kan vaak kostenefficiënter zijn dan het inschakelen van een groot webdesignbureau. ZZP webdesigners hebben meestal lagere overheadkosten, waardoor ze concurrerende tarieven kunnen aanbieden. Hierdoor kun je profiteren van hoogwaardige diensten zonder je budget te overschrijden.

Persoonlijke benadering

Een ZZP webdesigner biedt een persoonlijke benadering. Je hebt direct contact met de persoon die aan je project werkt, wat de communicatie en samenwerking ten goede komt. Dit leidt vaak tot betere resultaten en een website die volledig voldoet aan jouw verwachtingen.

Hoe kies je de juiste freelance webdesigner?

Het kiezen van de juiste freelance webdesigner is cruciaal voor het succes van je project. Hier zijn enkele tips om je te helpen de beste keuze te maken.

Beoordeel portfolios en referenties

Bekijk de portfolios van verschillende ZZP webdesigners om een idee te krijgen van hun stijl en ervaring. Let op projecten die vergelijkbaar zijn met wat je zoekt en beoordeel de kwaliteit en creativiteit van hun werk. Vraag ook om referenties en lees beoordelingen van eerdere klanten om een beter beeld te krijgen van de betrouwbaarheid en de kwaliteit van de webdesigner.

Bespreek je budget en verwachtingen

Wees vanaf het begin open over je budget en verwachtingen. Dit helpt de freelance webdesigner om te bepalen of ze binnen je financiële mogelijkheden kunnen werken. Zorg ervoor dat je duidelijk communiceert over wat je nodig hebt en vraag om een gedetailleerde offerte waarin alle kosten zijn opgenomen.

Communicatie en samenwerking

Goede communicatie is essentieel voor een succesvol project. Kies een webdesigner die gemakkelijk te bereiken is en open staat voor feedback. Samenwerking is belangrijk om ervoor te zorgen dat je website voldoet aan je verwachtingen en doelstellingen. Een goede ZZP webdesigner zal je door het hele proces begeleiden en ervoor zorgen dat je tevreden bent met het eindresultaat.

Het proces van een website laten bouwen door een freelance webdesigner

Het laten bouwen van een website door een freelance webdesigner omvat verschillende stappen. Hier is een overzicht van het proces zodat je weet wat je kunt verwachten.

Voorbereiding en planning

De eerste stap is de voorbereiding en planning. Dit omvat het definiëren van je doelen, het bepalen van je doelgroep en het opstellen van een lijst met vereiste functionaliteiten. Maak ook een budget en tijdlijn voor je project. Deze informatie helpt de ZZP webdesigner om een duidelijk beeld te krijgen van wat je nodig hebt.

Ontwerp en ontwikkeling

Na de voorbereiding begint de ontwerpfase. De freelance webdesigner zal een visueel concept voor je website creëren, inclusief de lay-out, kleuren, lettertypen en andere ontwerpelementen. Zodra je tevreden bent met het ontwerp, begint de ontwikkelingsfase waarin de website daadwerkelijk wordt gebouwd. Dit omvat het coderen van de website en het toevoegen van de vereiste functionaliteiten.

Testen en lancering

Voordat je website live gaat, moet deze grondig worden getest om ervoor te zorgen dat alles correct werkt. Dit omvat het controleren van de functionaliteit, compatibiliteit met verschillende browsers en apparaten, en de algehele gebruikerservaring. Zodra alles is goedgekeurd, kan je website worden gelanceerd en toegankelijk worden gemaakt voor het publiek.

Wat kost een freelance webdesigner?

De kosten voor het inhuren van een freelance webdesigner kunnen sterk variëren. Verschillende factoren spelen een rol bij het bepalen van de uiteindelijke prijs. Hier zijn enkele belangrijke factoren die de kosten beïnvloeden.

Complexiteit van de website

De complexiteit van je website is een van de grootste factoren die de prijs beïnvloedt. Een eenvoudige website met een paar pagina’s en basisfunctionaliteiten is goedkoper dan een complexe website met geavanceerde functies zoals e-commerce, op maat gemaakte plug-ins of uitgebreide interactieve elementen. Bespreek je wensen en behoeften met de ZZP webdesigner om een duidelijk beeld te krijgen van de kosten.

Ervaring en specialisatie van de webdesigner

Het tarief van een ZZP webdesigner varieert afhankelijk van de ervaring en specialisatie van de webdesigner. Beginnende webdesigners vragen doorgaans tussen de €30 en €50 per uur. Ervaren webdesigners kunnen tussen de €50 en €75 per uur rekenen, terwijl zeer gespecialiseerde webdesigners tarieven van €100 per uur of meer kunnen hanteren. Kies een webdesigner die past bij je budget en behoeften.

Ontwerp en maatwerk

Het ontwerp van je website speelt ook een rol bij de kosten. Een standaard sjabloon is goedkoper dan een volledig op maat gemaakt ontwerp. Als je een unieke uitstraling wilt die volledig is afgestemd op je merk, moet je bereid zijn om meer te betalen. Bespreek de opties met je freelance webdesigner en bepaal wat het beste bij je past.

Het belang van een professionele website

Een professionele website helpt niet alleen bij het aantrekken van klanten, maar ondersteunt ook de groei en continuïteit van je onderneming.

Marketing en promotie

Met een website heb je een platform voor marketing en promotie van je diensten. Je kunt gemakkelijk updates, aanbiedingen en nieuws delen met je publiek. Dit helpt om je klanten betrokken te houden en nieuwe klanten aan te trekken.

Aanpasbaarheid en schaalbaarheid

Een website kan worden aangepast en opgeschaald naarmate je onderneming groeit. Je kunt nieuwe functies toevoegen, zoals een blog, e-commerce mogelijkheden of een boekingssysteem. Dit maakt je bedrijf flexibeler en beter in staat om aan de veranderende behoeften van je klanten te voldoen.

In conclusie, het inhuren van een freelance webdesigner, en specifiek een ZZP webdesigner, is een belangrijke stap voor het succes van je onderneming. Door het proces goed te plannen, de juiste professional te kiezen en duidelijke afspraken te maken over de kosten, kun je een professionele en aantrekkelijke website laten bouwen die bijdraagt aan het succes van je bedrijf. Investeren in een goede website is investeren in de toekomst van je onderneming.

Wil je weten wat Project Direct voor jouw bedrijf kan betekenen?

Neem hier contact op of vraag je offerte aan voor een goede en overzichtelijke prijsopgave.

Veel gestelde vragen

Ik werk met het WordPress CMS en een Woocommerce webwinkel. Dit systeem is gekoppeld aan mijn domeinnaam en is als het ware de motor achter mijn website. WordPress is wereldwijd en ook in Nederland al jarenlang het meest gebruikte systeem; miljoenen websites maken hier gebruik van. Hierbij kun je denken aan de New York Times, The Walt Disney Company en die van Sony Music. Het is uitermate gebruiksvriendelijk, waardoor ik zelf ook mijn website kan aanpassen en zelf in control ben. Doordat de markt groot is, zijn er ook vele uitbreidingen beschikbaar op het platform, waardoor mijn website goed vindbaar is. Hierdoor zijn de kosten voor het uitbreiden van mijn website met extra functionaliteit ook laag. Ik ben binnen WordPress niet beperkt aan het systeem; zowel grote als kleine websites zijn ontwikkeld met WordPress. 

De kosten voor het laten maken van een website zijn afhankelijk van de omvang ervan. De prijs wordt voornamelijk bepaald door het aantal pagina’s en de gewenste functionaliteiten. Ik werk met standaardpakketten en maatwerkopties voor websites. Wil je weten wat het kost om een website door mij te laten maken? Vraag dan een offerte aan of neem contact met mij op voor een afspraak bij ons op kantoor. Een eerste kennismakingsgesprek is geheel vrijblijvend.

Ja, zeker. Het is erg belangrijk dat ook na livegang de updates van WordPress geïnstalleerd worden. Hierin zitten regelmatig veiligheidsupdates, maar ook updates met nieuwe functionaliteit. Zo blijft je website veilig en gaat het systeem mee met de tijd. Door middel van ons onderhoud abonnement, voor slechts vijfentwintig euro per maand, kan ik je hierin volledig ontzorgen. Ik maak geautomatiseerd backups aan en jouw website wordt dagelijks gescand op veiligheid en performance. Ook installeer ik regelmatig de updates en anticiperen direct als er een veiligheidsupdate beschikbaar is.

Uiteraard. Ik lever je een laagdrempelig systeem (WordPress CMS) die jou in staat stelt om zonder webdesign kennis, aanpassingen te kunnen maken op jouw website. Of het nu gaat om het aanpassen van teksten, afbeeldingen en video’s of het aanmaken van nieuwe pagina’s en het beheren van menu.

Uiteraard! Ik help je bij het opzetten van jouw webwinkel deze te koppelen aan een betaalprovider zoals Mollie. Hiermee kunnen jouw klanten betalen met hun eigen bank. Ook bied ik de optie aan om Creditcard, Mastercard en Paypall als betaalmiddel aan te bieden.

Afgeronde projecten

WordPress website
WordPress website
WordPress website
WordPress website
WordPress website
WooCommerce webwinkel
WordPress website
WordPress website
Leadgeneratie website

De motor achter onze WordPress websites

Webwinkel LATEN MAKEN

Als je een webwinkel wilt maken voor jouw bedrijf of voor persoonlijk gebruik, dan is WordPress een uitstekende optie. WordPress is een populair content management systeem (CMS) dat wordt gebruikt door miljoenen mensen over de hele wereld om websites te maken en te beheren. Daarnaast biedt WordPress door middel van diverse plugin, waaronder WooCommerce de mogelijkheid een eigen webwinkel op te zetten.

Het is een open source software, wat betekent dat het gratis te gebruiken is en er tal van ontwikkelaars zijn die thema’s en plugins maken die het nog krachtiger maken. Uiteraard kan ik Timo van Tilburg van  Project Direct – Webdesigner zzp / Webdesign specialist je helpen om jouw ideale webwinkel te ontwerpen, bouwen en lanceren. Ook denk ik graag mee naar de mogelijkheden om jouw webshop goed op de kaart te zetten.

in 4 stappen jouw webwinkel laten maken

Jouw website laten maken was nog nooit zo makkelijk. Ik (Timo) help je van A tot Z in het hele traject om jouw ideale website te realiseren. In het kort komt het er op neer dat we dit er globaal op neer dat we het in vier stappen aanpakken. 

  1. Inventarisatie van jouw wensen en het meedenken in de mogelijkheden om jouw bedrijf zo goed mogelijk online te positioneren.
  2. Op basis van jouw wensen kom ik met ontwerpen van jouw ideale website. Samen finetunen we het design totdat jij er helemaal tevreden over bent.
  3. Daarna bouw ik jouw ideale website in een testomgeving en werken we samen naar een eindresultaat.
  4. Als alles naar je wens is, is het tijd om te lanceren en te optimaliseren.


Spreekt dit je aan? Graag kom ik in contact met je en informeer ik je naar de mogelijkheden.

Webdesigner zzp / Webdesign specialist - Project Direct ✓ Website laten maken ✓ WordPress ✓ Webdesign ✓ Webwinkel ✓ Vindbaar in Google

ondersteuning bij je website

Als je overweegt om een WordPress-website te laten maken, zijn er een aantal zaken waar je rekening mee moet houden.

Kosten

De kosten van een WordPress-website kunnen variëren afhankelijk van jouw behoeften en de complexiteit van de website. Voor een eenvoudige website kun je waarschijnlijk rekenen op een paar honderd tot een paar duizend euro. Maar als je een meer geavanceerde website wilt met aangepaste functies en veel inhoud, dan kan het je meer gaan kosten. Het is belangrijk om een duidelijk beeld te hebben van jouw budget voordat je begint, zodat je een realistische inschatting kunt maken van wat je kunt verwachten voor jouw geld.

Functies en functionaliteit

Een belangrijk voordeel van WordPress is de enorme hoeveelheid thema’s en plugins die beschikbaar zijn. Hierdoor kunt je jouw website aanpassen aan jouw specifieke behoeften en de functionaliteit toevoegen die je nodig hebt. Het is belangrijk om te bepalen welke functies je wilt hebben voordat je begint met het laten ontwerpen van jouw website. Dit kan het proces versnellen en ervoor zorgen dat je niet onnodig geld uitgeeft aan functies die je niet gaat gebruiken.

Ontwerp en ontwikkeling

Als u geen ervaring heeft met het ontwerpen en ontwikkelen van websites, dan kunt u overwegen om een professional in te huren om u te helpen bij het maken van uw WordPress-website. Dit kan het proces efficiënter maken en ervoor zorgen dat uw website er professioneel uitziet. Zorg ervoor dat u een ervaren ontwerper kiest die uw visie begrijpt en ervaring heeft met WordPress-ontwikkeling.

Content management

Een van de belangrijkste voordelen van WordPress is de gebruiksvriendelijke interface die het biedt voor het beheren van inhoud. Het CMS maakt het eenvoudig om nieuwe pagina’s toe te voegen, blogberichten te publiceren en inhoud te bewerken. Het is belangrijk om een duidelijk beeld te hebben van hoe u de inhoud op uw website wilt beheren voordat u begint met het ontwerpen van uw website.

SEO

Als u een website heeft, wilt u dat deze gemakkelijk gevonden wordt door zoekmachines. WordPress is een van de meest zoekmachinevriendelijke platforms en biedt tal van tools en plugins om uw website te optimaliseren voor SEO. Het is belangrijk om te overwegen hoe u uw website kunt optimaliseren voor zoekmachines voordat u begint met het ontwerpen van uw website.

Conclusie

Een WordPress-website kan een krachtige tool zijn voor uw bedrijf of persoonlijk gebruik. Het biedt tal van functies, flexibiliteit en gebruiksvriendelijkheid. Als u overweegt om een WordPress-website te laten maken

Webdesigner zzp / Webdesign specialist - Project Direct ✓ Website laten maken ✓ WordPress ✓ Webdesign ✓ Webwinkel ✓ Vindbaar in Google
We gebruiken cookies om inhoud en advertenties te personaliseren, om functies voor sociale media aan te bieden en om ons verkeer te analyseren. We delen ook informatie over uw gebruik van onze site met onze partners op het gebied van sociale media, reclame en analyse. View more
Cookies settings
Accept
Privacy & Cookie policy
Privacy & Cookies policy
Cookie name Active

Wie zijn we

Ons site-adres is: https://webdesignerzzp.nl.

Welke persoonlijke gegevens we verzamelen en waarom we die verzamelen

Reacties

Als bezoekers reacties achterlaten op de site, verzamelen we de gegevens getoond in het reactieformulier, het IP-adres van de bezoeker en de browser user agent om te helpen spam te detecteren.

Een geanonimiseerde string, gemaakt op basis van je e-mailadres (dit wordt ook een hash genoemd) kan worden gestuurd naar de Gravatar service indien je dit gebruikt. De privacybeleidspagina kun je hier vinden: https://automattic.com/privacy/. Nadat je reactie is goedgekeurd, is je profielfoto publiekelijk zichtbaar in de context van je reactie.

Media

Als je een geregistreerde gebruiker bent en afbeeldingen naar de site upload, moet je voorkomen dat je afbeeldingen uploadt met daarin EXIF GPS locatie gegevens. Bezoekers van de site kunnen de afbeeldingen van de site downloaden en de locatiegegevens inzien.

Contactformulieren

Cookies

Wanneer je een reactie achterlaat op onze site, kun je aangeven of je naam, je e-mailadres en site in een cookie opgeslagen mogen worden. Dit doen we voor je gemak zodat je deze gegevens niet opnieuw hoeft in te vullen voor een nieuwe reactie. Deze cookies zijn een jaar lang geldig.

Indien je onze inlogpagina bezoekt, slaan we een tijdelijke cookie op om te controleren of je browser cookies accepteert. Deze cookie bevat geen persoonlijke gegevens en wordt verwijderd zodra je je browser sluit.

Zodra je inlogt, zullen we enkele cookies bewaren in verband met jouw login informatie en schermweergave opties. Login cookies zijn 2 dagen geldig en cookies voor schermweergave opties 1 jaar. Als je "Herinner mij" selecteert, wordt je login 2 weken bewaard. Zodra je uitlogt van jouw account, worden login cookies verwijderd.

Wanneer je een bericht wijzigt of publiceert wordt een aanvullende cookie door je browser opgeslagen. Deze cookie bevat geen persoonlijke data en heeft enkel het post ID van het artikel wat je hebt bewerkt in zich. Deze cookie is na een dag verlopen.

Ingesloten inhoud van andere sites

Berichten op deze site kunnen ingesloten (embedded) inhoud bevatten (bijvoorbeeld video's, afbeeldingen, berichten, etc.). Ingesloten inhoud van andere sites gedraagt zich exact hetzelfde alsof de bezoeker deze andere site heeft bezocht.

Deze sites kunnen gegevens over je verzamelen, cookies gebruiken, extra tracking van derde partijen insluiten en je interactie met deze ingesloten inhoud monitoren, inclusief het vastleggen van de interactie met ingesloten inhoud als je een account hebt en ingelogd bent op die site.

Analytics

Met wie we jouw gegevens delen

Hoe lang we jouw gegevens bewaren

Wanneer je een reactie achterlaat dan wordt die reactie en de metadata van die reactie voor altijd bewaard. Op deze manier kunnen we vervolgreacties automatisch herkennen en goedkeuren in plaats van dat we ze moeten modereren.

Voor gebruikers die zich op onze site registreren (indien aanwezig), slaan we ook de persoonlijke informatie op die ze verstrekken in hun gebruikersprofiel. Alle gebruikers kunnen op ieder moment hun persoonlijke informatie bekijken, bewerken of verwijderen (behalve dat ze hun gebruikersnaam niet kunnen wijzigen). Site beheerders kunnen deze informatie ook bekijken en bewerken.

Welke rechten je hebt over je gegevens

Als je een account hebt op deze site of je hebt reacties achter gelaten, kan je verzoeken om een exportbestand van je persoonlijke gegevens die we van je hebben, inclusief alle gegevens die je ons opgegeven hebt. Je kan ook verzoeken dat we alle persoonlijke gegevens die we van je hebben verwijderen. Dit bevat geen gegevens die we verplicht moeten bewaren in verband met administratieve, wettelijke of beveiligings doeleinden.

Waar we jouw gegevens naartoe sturen

Mogelijk worden reacties van bezoekers gecontroleerd via een geautomatiseerde spamdetectie service.

Jouw contactinformatie

Aanvullende informatie

Hoe we jouw gegevens beschermen

Welke datalek procedures we geïmplementeerd hebben

Van welke derde partijen we gegevens ontvangen

Wat voor geautomatiseerde besluitvorming en/of profilering we doen met gebruikersgegevens

Openbaarmakingsverplichtingen van de industrie

Save settings
Cookies settings