Offerte aanvragen

Kom alles te weten wat
ZZP webdesigner verdient.

Wat verdient een ZZP webdesigner?

Als je overweegt om als zelfstandige webdesigner aan de slag te gaan of als je gewoon nieuwsgierig bent naar het inkomen van een ZZP webdesigner, dan is het belangrijk om te begrijpen hoe het uurtarief en de verdiensten van een webdesigner worden bepaald. In dit artikel zullen we de verschillende factoren bespreken die van invloed zijn op het webdesigner ZZP uurtarief en wat je kunt verwachten te verdienen als je in deze creatieve en technische sector werkt.

Factoren die het webdesigner ZZP uurtarief beïnvloeden

Er zijn verschillende factoren die een directe invloed hebben op het webdesigner ZZP uurtarief. Het begrijpen van deze factoren kan je helpen om een beter beeld te krijgen van wat je als webdesigner kunt verdienen.

Ervaring en vaardigheden

Je ervaring en vaardigheden spelen een cruciale rol bij het bepalen van je uurtarief. Beginnende webdesigners die net hun carrière starten, hebben vaak een lager uurtarief, meestal tussen de €30 en €50 per uur. Naarmate je meer ervaring opdoet en je vaardigheden verbetert, kun je je tarieven verhogen. Ervaren webdesigners kunnen tussen de €50 en €75 per uur vragen, terwijl zeer gespecialiseerde of hooggekwalificeerde webdesigners tarieven van €100 per uur of meer kunnen hanteren.

Specialisatie

Specialisatie kan ook een grote invloed hebben op je uurtarief. Als je gespecialiseerd bent in een bepaald type webdesign, zoals e-commerce websites, UX/UI design, of responsieve design, kun je hogere tarieven vragen. Specialisatie vereist vaak aanvullende training en ervaring, wat je waarde als webdesigner verhoogt.

Locatie

Waar je gevestigd bent, kan ook je uurtarief beïnvloeden. Webdesigners in grote steden zoals Amsterdam, Rotterdam of Utrecht kunnen hogere tarieven vragen vanwege de hogere kosten van levensonderhoud en de grotere vraag naar webdesign diensten. Webdesigners in kleinere steden of landelijke gebieden hebben vaak lagere tarieven.

Hoe bereken je je inkomsten als ZZP webdesigner?

Het berekenen van je inkomsten als ZZP webdesigner gaat verder dan alleen het bepalen van je uurtarief. Er zijn verschillende andere factoren die je moet overwegen om een realistisch beeld te krijgen van je potentiële verdiensten.

Aantal gewerkte uren

Het aantal uren dat je per week kunt factureren, heeft een directe invloed op je inkomsten. Als ZZP’er moet je rekening houden met niet-factureerbare uren, zoals tijd besteed aan marketing, administratie en klantgesprekken. Het is realistisch om te verwachten dat je ongeveer 20 tot 30 factureerbare uren per week hebt.

Projecten en klanten

Het type projecten dat je aanneemt en de klanten waarmee je werkt, kunnen je inkomsten beïnvloeden. Grote, langdurige projecten met gevestigde bedrijven kunnen stabielere en hogere inkomsten opleveren dan kleinere, eenmalige projecten met start-ups of kleine bedrijven.

Kosten en Uitgaven

Vergeet niet je kosten en uitgaven in rekening te brengen. Dit omvat zaken als softwarelicenties, apparatuur, marketingkosten, verzekeringen en andere bedrijfskosten. Het is belangrijk om deze kosten te verrekenen met je inkomsten om je nettoverdiensten te bepalen.

Hoe verhoog je je webdesigner ZZP uurtarief?

Er zijn verschillende strategieën die je kunt gebruiken om je webdesigner ZZP uurtarief te verhogen en je inkomsten te maximaliseren.

Blijf Leren en Ontwikkelen

Door je vaardigheden voortdurend te verbeteren en op de hoogte te blijven van de nieuwste trends en technologieën in webdesign, kun je je waarde als webdesigner verhogen. Overweeg om cursussen te volgen, certificeringen te behalen en deel te nemen aan conferenties en workshops.

Bouw een sterk portfolio

Een indrukwekkend portfolio is essentieel om hogere tarieven te rechtvaardigen. Zorg ervoor dat je portfolio een verscheidenheid aan projecten laat zien die je vaardigheden en ervaring demonstreren. Vraag tevreden klanten om getuigenissen en voeg deze toe aan je portfolio.

Netwerk en promoot jezelf

Netwerken is cruciaal voor het verkrijgen van nieuwe klanten en het verhogen van je uurtarief. Neem deel aan netwerkevenementen, sluit je aan bij professionele organisaties en gebruik sociale media om je werk te promoten. Een sterke online aanwezigheid kan je helpen om je zichtbaarheid te vergroten en meer hoogwaardige projecten binnen te halen.

Wat zijn de lange termijn voordelen van een hoger Webdesigner ZZP uurtarief?

Het streven naar een hoger webdesigner ZZP uurtarief kan op de lange termijn aanzienlijke voordelen opleveren.

Financiële stabiliteit

Een hoger uurtarief kan je helpen om financiële stabiliteit te bereiken, vooral als je regelmatig factuurbare uren hebt. Dit kan je in staat stellen om te investeren in je bedrijf, zoals het upgraden van je apparatuur of het volgen van verdere opleiding.

Professionele Groei

Het verhogen van je uurtarief kan ook bijdragen aan je professionele groei. Het stelt je in staat om selectiever te zijn in de projecten die je aanneemt, waardoor je je kunt richten op werk dat je echt interesseert en dat je vaardigheden verder ontwikkelt.

Betere klantrelaties

Klanten die bereid zijn om hogere tarieven te betalen, waarderen vaak de kwaliteit en professionaliteit die je biedt. Dit kan leiden tot langdurige relaties en terugkerende projecten, wat essentieel is voor duurzame zakelijke groei.

In conclusie, het webdesigner ZZP uurtarief varieert afhankelijk van ervaring, specialisatie, locatie en projectcomplexiteit. Door continu je vaardigheden te verbeteren, een sterk portfolio op te bouwen en jezelf effectief te promoten, kun je je uurtarief verhogen en je inkomsten maximaliseren. De lange termijn voordelen van een hoger uurtarief zijn onder andere financiële stabiliteit, professionele groei en betere klantrelaties. Investeren in je carrière als webdesigner kan je helpen om succesvol te zijn in deze dynamische en groeiende sector.

Wil je weten wat Project Direct voor jouw bedrijf kan betekenen?

Neem hier contact op of vraag je offerte aan voor een goede en overzichtelijke prijsopgave.

Veel gestelde vragen

Ik werk met het WordPress CMS en een Woocommerce webwinkel. Dit systeem is gekoppeld aan mijn domeinnaam en is als het ware de motor achter mijn website. WordPress is wereldwijd en ook in Nederland al jarenlang het meest gebruikte systeem; miljoenen websites maken hier gebruik van. Hierbij kun je denken aan de New York Times, The Walt Disney Company en die van Sony Music. Het is uitermate gebruiksvriendelijk, waardoor ik zelf ook mijn website kan aanpassen en zelf in control ben. Doordat de markt groot is, zijn er ook vele uitbreidingen beschikbaar op het platform, waardoor mijn website goed vindbaar is. Hierdoor zijn de kosten voor het uitbreiden van mijn website met extra functionaliteit ook laag. Ik ben binnen WordPress niet beperkt aan het systeem; zowel grote als kleine websites zijn ontwikkeld met WordPress. 

De kosten voor het laten maken van een website zijn afhankelijk van de omvang ervan. De prijs wordt voornamelijk bepaald door het aantal pagina’s en de gewenste functionaliteiten. Ik werk met standaardpakketten en maatwerkopties voor websites. Wil je weten wat het kost om een website door mij te laten maken? Vraag dan een offerte aan of neem contact met mij op voor een afspraak bij ons op kantoor. Een eerste kennismakingsgesprek is geheel vrijblijvend.

Ja, zeker. Het is erg belangrijk dat ook na livegang de updates van WordPress geïnstalleerd worden. Hierin zitten regelmatig veiligheidsupdates, maar ook updates met nieuwe functionaliteit. Zo blijft je website veilig en gaat het systeem mee met de tijd. Door middel van ons onderhoud abonnement, voor slechts vijfentwintig euro per maand, kan ik je hierin volledig ontzorgen. Ik maak geautomatiseerd backups aan en jouw website wordt dagelijks gescand op veiligheid en performance. Ook installeer ik regelmatig de updates en anticiperen direct als er een veiligheidsupdate beschikbaar is.

Uiteraard. Ik lever je een laagdrempelig systeem (WordPress CMS) die jou in staat stelt om zonder webdesign kennis, aanpassingen te kunnen maken op jouw website. Of het nu gaat om het aanpassen van teksten, afbeeldingen en video’s of het aanmaken van nieuwe pagina’s en het beheren van menu.

Uiteraard! Ik help je bij het opzetten van jouw webwinkel deze te koppelen aan een betaalprovider zoals Mollie. Hiermee kunnen jouw klanten betalen met hun eigen bank. Ook bied ik de optie aan om Creditcard, Mastercard en Paypall als betaalmiddel aan te bieden.

Afgeronde projecten

Leadgeneratie website
WordPress website
Website met boekingssysteem
WordPress website
WordPress website
WordPress website
WordPress website
Website met boekingssysteem
WordPress website

De motor achter onze WordPress websites

Webwinkel LATEN MAKEN

Als je een webwinkel wilt maken voor jouw bedrijf of voor persoonlijk gebruik, dan is WordPress een uitstekende optie. WordPress is een populair content management systeem (CMS) dat wordt gebruikt door miljoenen mensen over de hele wereld om websites te maken en te beheren. Daarnaast biedt WordPress door middel van diverse plugin, waaronder WooCommerce de mogelijkheid een eigen webwinkel op te zetten.

Het is een open source software, wat betekent dat het gratis te gebruiken is en er tal van ontwikkelaars zijn die thema’s en plugins maken die het nog krachtiger maken. Uiteraard kan ik Timo van Tilburg van  Project Direct – Webdesigner zzp / Webdesign specialist je helpen om jouw ideale webwinkel te ontwerpen, bouwen en lanceren. Ook denk ik graag mee naar de mogelijkheden om jouw webshop goed op de kaart te zetten.

in 4 stappen jouw webwinkel laten maken

Jouw website laten maken was nog nooit zo makkelijk. Ik (Timo) help je van A tot Z in het hele traject om jouw ideale website te realiseren. In het kort komt het er op neer dat we dit er globaal op neer dat we het in vier stappen aanpakken. 

  1. Inventarisatie van jouw wensen en het meedenken in de mogelijkheden om jouw bedrijf zo goed mogelijk online te positioneren.
  2. Op basis van jouw wensen kom ik met ontwerpen van jouw ideale website. Samen finetunen we het design totdat jij er helemaal tevreden over bent.
  3. Daarna bouw ik jouw ideale website in een testomgeving en werken we samen naar een eindresultaat.
  4. Als alles naar je wens is, is het tijd om te lanceren en te optimaliseren.


Spreekt dit je aan? Graag kom ik in contact met je en informeer ik je naar de mogelijkheden.

Webdesigner zzp / Webdesign specialist - Project Direct ✓ Website laten maken ✓ WordPress ✓ Webdesign ✓ Webwinkel ✓ Vindbaar in Google

ondersteuning bij je website

Als je overweegt om een WordPress-website te laten maken, zijn er een aantal zaken waar je rekening mee moet houden.

Kosten

De kosten van een WordPress-website kunnen variëren afhankelijk van jouw behoeften en de complexiteit van de website. Voor een eenvoudige website kun je waarschijnlijk rekenen op een paar honderd tot een paar duizend euro. Maar als je een meer geavanceerde website wilt met aangepaste functies en veel inhoud, dan kan het je meer gaan kosten. Het is belangrijk om een duidelijk beeld te hebben van jouw budget voordat je begint, zodat je een realistische inschatting kunt maken van wat je kunt verwachten voor jouw geld.

Functies en functionaliteit

Een belangrijk voordeel van WordPress is de enorme hoeveelheid thema’s en plugins die beschikbaar zijn. Hierdoor kunt je jouw website aanpassen aan jouw specifieke behoeften en de functionaliteit toevoegen die je nodig hebt. Het is belangrijk om te bepalen welke functies je wilt hebben voordat je begint met het laten ontwerpen van jouw website. Dit kan het proces versnellen en ervoor zorgen dat je niet onnodig geld uitgeeft aan functies die je niet gaat gebruiken.

Ontwerp en ontwikkeling

Als u geen ervaring heeft met het ontwerpen en ontwikkelen van websites, dan kunt u overwegen om een professional in te huren om u te helpen bij het maken van uw WordPress-website. Dit kan het proces efficiënter maken en ervoor zorgen dat uw website er professioneel uitziet. Zorg ervoor dat u een ervaren ontwerper kiest die uw visie begrijpt en ervaring heeft met WordPress-ontwikkeling.

Content management

Een van de belangrijkste voordelen van WordPress is de gebruiksvriendelijke interface die het biedt voor het beheren van inhoud. Het CMS maakt het eenvoudig om nieuwe pagina’s toe te voegen, blogberichten te publiceren en inhoud te bewerken. Het is belangrijk om een duidelijk beeld te hebben van hoe u de inhoud op uw website wilt beheren voordat u begint met het ontwerpen van uw website.

SEO

Als u een website heeft, wilt u dat deze gemakkelijk gevonden wordt door zoekmachines. WordPress is een van de meest zoekmachinevriendelijke platforms en biedt tal van tools en plugins om uw website te optimaliseren voor SEO. Het is belangrijk om te overwegen hoe u uw website kunt optimaliseren voor zoekmachines voordat u begint met het ontwerpen van uw website.

Conclusie

Een WordPress-website kan een krachtige tool zijn voor uw bedrijf of persoonlijk gebruik. Het biedt tal van functies, flexibiliteit en gebruiksvriendelijkheid. Als u overweegt om een WordPress-website te laten maken

Webdesigner zzp / Webdesign specialist - Project Direct ✓ Website laten maken ✓ WordPress ✓ Webdesign ✓ Webwinkel ✓ Vindbaar in Google
We gebruiken cookies om inhoud en advertenties te personaliseren, om functies voor sociale media aan te bieden en om ons verkeer te analyseren. We delen ook informatie over uw gebruik van onze site met onze partners op het gebied van sociale media, reclame en analyse. View more
Cookies settings
Accept
Privacy & Cookie policy
Privacy & Cookies policy
Cookie name Active

Wie zijn we

Ons site-adres is: https://webdesignerzzp.nl.

Welke persoonlijke gegevens we verzamelen en waarom we die verzamelen

Reacties

Als bezoekers reacties achterlaten op de site, verzamelen we de gegevens getoond in het reactieformulier, het IP-adres van de bezoeker en de browser user agent om te helpen spam te detecteren.

Een geanonimiseerde string, gemaakt op basis van je e-mailadres (dit wordt ook een hash genoemd) kan worden gestuurd naar de Gravatar service indien je dit gebruikt. De privacybeleidspagina kun je hier vinden: https://automattic.com/privacy/. Nadat je reactie is goedgekeurd, is je profielfoto publiekelijk zichtbaar in de context van je reactie.

Media

Als je een geregistreerde gebruiker bent en afbeeldingen naar de site upload, moet je voorkomen dat je afbeeldingen uploadt met daarin EXIF GPS locatie gegevens. Bezoekers van de site kunnen de afbeeldingen van de site downloaden en de locatiegegevens inzien.

Contactformulieren

Cookies

Wanneer je een reactie achterlaat op onze site, kun je aangeven of je naam, je e-mailadres en site in een cookie opgeslagen mogen worden. Dit doen we voor je gemak zodat je deze gegevens niet opnieuw hoeft in te vullen voor een nieuwe reactie. Deze cookies zijn een jaar lang geldig.

Indien je onze inlogpagina bezoekt, slaan we een tijdelijke cookie op om te controleren of je browser cookies accepteert. Deze cookie bevat geen persoonlijke gegevens en wordt verwijderd zodra je je browser sluit.

Zodra je inlogt, zullen we enkele cookies bewaren in verband met jouw login informatie en schermweergave opties. Login cookies zijn 2 dagen geldig en cookies voor schermweergave opties 1 jaar. Als je "Herinner mij" selecteert, wordt je login 2 weken bewaard. Zodra je uitlogt van jouw account, worden login cookies verwijderd.

Wanneer je een bericht wijzigt of publiceert wordt een aanvullende cookie door je browser opgeslagen. Deze cookie bevat geen persoonlijke data en heeft enkel het post ID van het artikel wat je hebt bewerkt in zich. Deze cookie is na een dag verlopen.

Ingesloten inhoud van andere sites

Berichten op deze site kunnen ingesloten (embedded) inhoud bevatten (bijvoorbeeld video's, afbeeldingen, berichten, etc.). Ingesloten inhoud van andere sites gedraagt zich exact hetzelfde alsof de bezoeker deze andere site heeft bezocht.

Deze sites kunnen gegevens over je verzamelen, cookies gebruiken, extra tracking van derde partijen insluiten en je interactie met deze ingesloten inhoud monitoren, inclusief het vastleggen van de interactie met ingesloten inhoud als je een account hebt en ingelogd bent op die site.

Analytics

Met wie we jouw gegevens delen

Hoe lang we jouw gegevens bewaren

Wanneer je een reactie achterlaat dan wordt die reactie en de metadata van die reactie voor altijd bewaard. Op deze manier kunnen we vervolgreacties automatisch herkennen en goedkeuren in plaats van dat we ze moeten modereren.

Voor gebruikers die zich op onze site registreren (indien aanwezig), slaan we ook de persoonlijke informatie op die ze verstrekken in hun gebruikersprofiel. Alle gebruikers kunnen op ieder moment hun persoonlijke informatie bekijken, bewerken of verwijderen (behalve dat ze hun gebruikersnaam niet kunnen wijzigen). Site beheerders kunnen deze informatie ook bekijken en bewerken.

Welke rechten je hebt over je gegevens

Als je een account hebt op deze site of je hebt reacties achter gelaten, kan je verzoeken om een exportbestand van je persoonlijke gegevens die we van je hebben, inclusief alle gegevens die je ons opgegeven hebt. Je kan ook verzoeken dat we alle persoonlijke gegevens die we van je hebben verwijderen. Dit bevat geen gegevens die we verplicht moeten bewaren in verband met administratieve, wettelijke of beveiligings doeleinden.

Waar we jouw gegevens naartoe sturen

Mogelijk worden reacties van bezoekers gecontroleerd via een geautomatiseerde spamdetectie service.

Jouw contactinformatie

Aanvullende informatie

Hoe we jouw gegevens beschermen

Welke datalek procedures we geïmplementeerd hebben

Van welke derde partijen we gegevens ontvangen

Wat voor geautomatiseerde besluitvorming en/of profilering we doen met gebruikersgegevens

Openbaarmakingsverplichtingen van de industrie

Save settings
Cookies settings