Offerte aanvragen

Starten als freelance webdesigner:
zo doe je dat

Starten als freelance webdesigner

Het beginnen als freelance webdesigner kan een spannende en lonende onderneming zijn. Of je nu net begint of al enige ervaring hebt, het opzetten van je eigen freelance business vereist zorgvuldige planning en strategie. In dit artikel bespreken we de stappen die je moet nemen om succesvol te starten als freelance webdesigner, inclusief het bepalen van je webdesigner ZZP uurtarief.

Je vaardigheden en portfolio opbouwen

Voordat je als freelance webdesigner aan de slag gaat, is het essentieel om sterke vaardigheden en een indrukwekkend portfolio op te bouwen. Dit helpt je om potentiële klanten aan te trekken en je waarde als professional te bewijzen.

Investeer in opleiding en training

Zelfs als je al een basiskennis van webdesign hebt, is het belangrijk om je vaardigheden voortdurend bij te werken en te verbeteren. Overweeg om cursussen te volgen in webdesign, UX/UI, en gerelateerde software zoals Adobe Creative Suite, Sketch, en Figma. Het beheersen van programmeertalen zoals HTML, CSS, JavaScript en PHP kan je ook een concurrentievoordeel geven.

Creëer een sterk portfolio

Je portfolio is een van de belangrijkste tools om klanten te overtuigen van je vaardigheden. Begin met het werken aan persoonlijke projecten of bied je diensten aan vrienden en familie aan in ruil voor ervaring. Zorg ervoor dat je portfolio een verscheidenheid aan projecten bevat die je verschillende vaardigheden en stijlen laten zien. Voeg ook casestudy’s toe die je proces en de resultaten van je werk beschrijven.

Vraag om feedback en verbeter

Vraag om feedback van klanten en collega’s om je werk continu te verbeteren. Constructieve kritiek kan je helpen om je ontwerpen en klantinteractie te verfijnen. Gebruik deze feedback om je portfolio en werkwijze te verbeteren.

Het opzetten van je freelance business

Nu je je vaardigheden en portfolio hebt opgebouwd, is het tijd om je freelance business officieel te starten. Dit omvat het opzetten van een professionele structuur en het bepalen van je tarieven.

Bepaal je webdesigner ZZP uurtarief

Het bepalen van je webdesigner ZZP uurtarief kan een uitdagende taak zijn, maar het is essentieel voor je succes. Overweeg factoren zoals je ervaring, specialisatie, de marktprijzen en je kosten van levensonderhoud. Beginnende webdesigners kunnen tarieven tussen de €30 en €50 per uur vragen, terwijl ervaren professionals €50 tot €75 per uur kunnen hanteren. Specialisten en zeer ervaren webdesigners kunnen zelfs tarieven van €100 per uur of meer vragen.

Registreer je bedrijf

Registreer je als zelfstandig ondernemer bij de Kamer van Koophandel (KvK). Dit geeft je toegang tot belastingvoordelen en helpt je om professioneel over te komen bij klanten. Zorg ervoor dat je alle benodigde vergunningen en verzekeringen hebt, zoals een beroepsaansprakelijkheidsverzekering.

Creëer een professionele website

Je website is vaak het eerste contactpunt met potentiële klanten. Zorg ervoor dat je website professioneel en gebruiksvriendelijk is. Vermeld duidelijk je diensten, tarieven, en contactinformatie. Voeg ook je portfolio en klantgetuigenissen toe om je geloofwaardigheid te vergroten.

Het vinden van klanten en marketing

Het vinden van klanten is een van de grootste uitdagingen voor freelance webdesigners. Hier zijn enkele strategieën om je te helpen je eerste klanten binnen te halen en je business te laten groeien.

Netwerken en relaties opbouwen

Netwerken is cruciaal voor het vinden van nieuwe klanten. Neem deel aan lokale en online netwerkevenementen, sluit je aan bij professionele organisaties en maak gebruik van sociale media om jezelf te promoten. Bouw sterke relaties op met andere professionals in de industrie, zoals grafisch ontwerpers, marketeers, en ontwikkelaars. Zij kunnen je doorverwijzen naar potentiële klanten.

Maak gebruik van freelance platforms

Freelance platforms zoals Upwork, Freelancer, en Fiverr kunnen een goede bron van projecten zijn, vooral als je net begint. Zorg ervoor dat je een aantrekkelijk profiel aanmaakt en reageer snel en professioneel op projectaanvragen. Dit kan je helpen om een positieve reputatie op te bouwen en consistente opdrachten binnen te halen.

Content marketing en SEO

Content marketing kan je helpen om jezelf als expert in je vakgebied te positioneren en je online zichtbaarheid te vergroten. Start een blog op je website en deel waardevolle content over webdesign, UX/UI trends, en tips voor bedrijven. Optimaliseer je content voor zoekmachines (SEO) om organisch verkeer naar je website te trekken. Dit kan je helpen om meer potentiële klanten te bereiken zonder te hoeven betalen voor advertenties.

Het beheren van je freelance business

Het beheren van je freelance business vereist niet alleen technische vaardigheden, maar ook organisatorische en administratieve vaardigheden. Hier zijn enkele tips om je dagelijkse activiteiten efficiënt te beheren.

Projectmanagement en tijdbeheer

Gebruik projectmanagementtools zoals Trello, Asana of Monday.com om je projecten en taken bij te houden. Deze tools kunnen je helpen om georganiseerd te blijven en deadlines te halen. Beheer je tijd effectief door een duidelijke planning te maken en je aan je schema te houden.

Facturering en boekhouding

Facturering en boekhouding zijn cruciale aspecten van je freelance business. Gebruik factureringstools zoals FreshBooks, QuickBooks of een eenvoudig Excel-sheet om je inkomsten en uitgaven bij te houden. Zorg ervoor dat je facturen duidelijk en professioneel zijn en stuur ze tijdig naar je klanten. Het is ook belangrijk om een aparte zakelijke bankrekening te hebben en regelmatig je financiën te controleren.

Klantcommunicatie en feedback

Effectieve communicatie met je klanten is essentieel voor het succes van je projecten. Houd je klanten op de hoogte van de voortgang, wees transparant over je tarieven en voorwaarden, en vraag om feedback na voltooiing van een project. Positieve klantrelaties kunnen leiden tot terugkerende opdrachten en waardevolle aanbevelingen.

In conclusie, starten als freelance webdesigner vereist zorgvuldige planning, het opbouwen van sterke vaardigheden en een indrukwekkend portfolio, het bepalen van een concurrerend webdesigner ZZP uurtarief, en effectieve marketing- en managementstrategieën. Door deze stappen te volgen, kun je een succesvolle freelance business opzetten en je carrière als webdesigner naar nieuwe hoogten brengen. Investeren in je vaardigheden en netwerk, en het consistent leveren van kwaliteitswerk, zal je helpen om klanten aan te trekken en een solide reputatie op te bouwen in de competitieve wereld van webdesign.

Wil je weten wat Project Direct voor jouw bedrijf kan betekenen?

Neem hier contact op of vraag je offerte aan voor een goede en overzichtelijke prijsopgave.

Veel gestelde vragen

Ik werk met het WordPress CMS en een Woocommerce webwinkel. Dit systeem is gekoppeld aan mijn domeinnaam en is als het ware de motor achter mijn website. WordPress is wereldwijd en ook in Nederland al jarenlang het meest gebruikte systeem; miljoenen websites maken hier gebruik van. Hierbij kun je denken aan de New York Times, The Walt Disney Company en die van Sony Music. Het is uitermate gebruiksvriendelijk, waardoor ik zelf ook mijn website kan aanpassen en zelf in control ben. Doordat de markt groot is, zijn er ook vele uitbreidingen beschikbaar op het platform, waardoor mijn website goed vindbaar is. Hierdoor zijn de kosten voor het uitbreiden van mijn website met extra functionaliteit ook laag. Ik ben binnen WordPress niet beperkt aan het systeem; zowel grote als kleine websites zijn ontwikkeld met WordPress. 

De kosten voor het laten maken van een website zijn afhankelijk van de omvang ervan. De prijs wordt voornamelijk bepaald door het aantal pagina’s en de gewenste functionaliteiten. Ik werk met standaardpakketten en maatwerkopties voor websites. Wil je weten wat het kost om een website door mij te laten maken? Vraag dan een offerte aan of neem contact met mij op voor een afspraak bij ons op kantoor. Een eerste kennismakingsgesprek is geheel vrijblijvend.

Ja, zeker. Het is erg belangrijk dat ook na livegang de updates van WordPress geïnstalleerd worden. Hierin zitten regelmatig veiligheidsupdates, maar ook updates met nieuwe functionaliteit. Zo blijft je website veilig en gaat het systeem mee met de tijd. Door middel van ons onderhoud abonnement, voor slechts vijfentwintig euro per maand, kan ik je hierin volledig ontzorgen. Ik maak geautomatiseerd backups aan en jouw website wordt dagelijks gescand op veiligheid en performance. Ook installeer ik regelmatig de updates en anticiperen direct als er een veiligheidsupdate beschikbaar is.

Uiteraard. Ik lever je een laagdrempelig systeem (WordPress CMS) die jou in staat stelt om zonder webdesign kennis, aanpassingen te kunnen maken op jouw website. Of het nu gaat om het aanpassen van teksten, afbeeldingen en video’s of het aanmaken van nieuwe pagina’s en het beheren van menu.

Uiteraard! Ik help je bij het opzetten van jouw webwinkel deze te koppelen aan een betaalprovider zoals Mollie. Hiermee kunnen jouw klanten betalen met hun eigen bank. Ook bied ik de optie aan om Creditcard, Mastercard en Paypall als betaalmiddel aan te bieden.

Afgeronde projecten

Website met boekingssysteem
WordPress website
Leadgeneratie website
WooCommerce webwinkel
WooCommerce webwinkel
WordPress website
WooCommerce webwinkel
WordPress website
WordPress website

De motor achter onze WordPress websites

Webwinkel LATEN MAKEN

Als je een webwinkel wilt maken voor jouw bedrijf of voor persoonlijk gebruik, dan is WordPress een uitstekende optie. WordPress is een populair content management systeem (CMS) dat wordt gebruikt door miljoenen mensen over de hele wereld om websites te maken en te beheren. Daarnaast biedt WordPress door middel van diverse plugin, waaronder WooCommerce de mogelijkheid een eigen webwinkel op te zetten.

Het is een open source software, wat betekent dat het gratis te gebruiken is en er tal van ontwikkelaars zijn die thema’s en plugins maken die het nog krachtiger maken. Uiteraard kan ik Timo van Tilburg van  Project Direct – Webdesigner zzp / Webdesign specialist je helpen om jouw ideale webwinkel te ontwerpen, bouwen en lanceren. Ook denk ik graag mee naar de mogelijkheden om jouw webshop goed op de kaart te zetten.

in 4 stappen jouw webwinkel laten maken

Jouw website laten maken was nog nooit zo makkelijk. Ik (Timo) help je van A tot Z in het hele traject om jouw ideale website te realiseren. In het kort komt het er op neer dat we dit er globaal op neer dat we het in vier stappen aanpakken. 

  1. Inventarisatie van jouw wensen en het meedenken in de mogelijkheden om jouw bedrijf zo goed mogelijk online te positioneren.
  2. Op basis van jouw wensen kom ik met ontwerpen van jouw ideale website. Samen finetunen we het design totdat jij er helemaal tevreden over bent.
  3. Daarna bouw ik jouw ideale website in een testomgeving en werken we samen naar een eindresultaat.
  4. Als alles naar je wens is, is het tijd om te lanceren en te optimaliseren.


Spreekt dit je aan? Graag kom ik in contact met je en informeer ik je naar de mogelijkheden.

Webdesigner zzp / Webdesign specialist - Project Direct ✓ Website laten maken ✓ WordPress ✓ Webdesign ✓ Webwinkel ✓ Vindbaar in Google

ondersteuning bij je website

Als je overweegt om een WordPress-website te laten maken, zijn er een aantal zaken waar je rekening mee moet houden.

Kosten

De kosten van een WordPress-website kunnen variëren afhankelijk van jouw behoeften en de complexiteit van de website. Voor een eenvoudige website kun je waarschijnlijk rekenen op een paar honderd tot een paar duizend euro. Maar als je een meer geavanceerde website wilt met aangepaste functies en veel inhoud, dan kan het je meer gaan kosten. Het is belangrijk om een duidelijk beeld te hebben van jouw budget voordat je begint, zodat je een realistische inschatting kunt maken van wat je kunt verwachten voor jouw geld.

Functies en functionaliteit

Een belangrijk voordeel van WordPress is de enorme hoeveelheid thema’s en plugins die beschikbaar zijn. Hierdoor kunt je jouw website aanpassen aan jouw specifieke behoeften en de functionaliteit toevoegen die je nodig hebt. Het is belangrijk om te bepalen welke functies je wilt hebben voordat je begint met het laten ontwerpen van jouw website. Dit kan het proces versnellen en ervoor zorgen dat je niet onnodig geld uitgeeft aan functies die je niet gaat gebruiken.

Ontwerp en ontwikkeling

Als u geen ervaring heeft met het ontwerpen en ontwikkelen van websites, dan kunt u overwegen om een professional in te huren om u te helpen bij het maken van uw WordPress-website. Dit kan het proces efficiënter maken en ervoor zorgen dat uw website er professioneel uitziet. Zorg ervoor dat u een ervaren ontwerper kiest die uw visie begrijpt en ervaring heeft met WordPress-ontwikkeling.

Content management

Een van de belangrijkste voordelen van WordPress is de gebruiksvriendelijke interface die het biedt voor het beheren van inhoud. Het CMS maakt het eenvoudig om nieuwe pagina’s toe te voegen, blogberichten te publiceren en inhoud te bewerken. Het is belangrijk om een duidelijk beeld te hebben van hoe u de inhoud op uw website wilt beheren voordat u begint met het ontwerpen van uw website.

SEO

Als u een website heeft, wilt u dat deze gemakkelijk gevonden wordt door zoekmachines. WordPress is een van de meest zoekmachinevriendelijke platforms en biedt tal van tools en plugins om uw website te optimaliseren voor SEO. Het is belangrijk om te overwegen hoe u uw website kunt optimaliseren voor zoekmachines voordat u begint met het ontwerpen van uw website.

Conclusie

Een WordPress-website kan een krachtige tool zijn voor uw bedrijf of persoonlijk gebruik. Het biedt tal van functies, flexibiliteit en gebruiksvriendelijkheid. Als u overweegt om een WordPress-website te laten maken

Webdesigner zzp / Webdesign specialist - Project Direct ✓ Website laten maken ✓ WordPress ✓ Webdesign ✓ Webwinkel ✓ Vindbaar in Google
We gebruiken cookies om inhoud en advertenties te personaliseren, om functies voor sociale media aan te bieden en om ons verkeer te analyseren. We delen ook informatie over uw gebruik van onze site met onze partners op het gebied van sociale media, reclame en analyse. View more
Cookies settings
Accept
Privacy & Cookie policy
Privacy & Cookies policy
Cookie name Active

Wie zijn we

Ons site-adres is: https://webdesignerzzp.nl.

Welke persoonlijke gegevens we verzamelen en waarom we die verzamelen

Reacties

Als bezoekers reacties achterlaten op de site, verzamelen we de gegevens getoond in het reactieformulier, het IP-adres van de bezoeker en de browser user agent om te helpen spam te detecteren.

Een geanonimiseerde string, gemaakt op basis van je e-mailadres (dit wordt ook een hash genoemd) kan worden gestuurd naar de Gravatar service indien je dit gebruikt. De privacybeleidspagina kun je hier vinden: https://automattic.com/privacy/. Nadat je reactie is goedgekeurd, is je profielfoto publiekelijk zichtbaar in de context van je reactie.

Media

Als je een geregistreerde gebruiker bent en afbeeldingen naar de site upload, moet je voorkomen dat je afbeeldingen uploadt met daarin EXIF GPS locatie gegevens. Bezoekers van de site kunnen de afbeeldingen van de site downloaden en de locatiegegevens inzien.

Contactformulieren

Cookies

Wanneer je een reactie achterlaat op onze site, kun je aangeven of je naam, je e-mailadres en site in een cookie opgeslagen mogen worden. Dit doen we voor je gemak zodat je deze gegevens niet opnieuw hoeft in te vullen voor een nieuwe reactie. Deze cookies zijn een jaar lang geldig.

Indien je onze inlogpagina bezoekt, slaan we een tijdelijke cookie op om te controleren of je browser cookies accepteert. Deze cookie bevat geen persoonlijke gegevens en wordt verwijderd zodra je je browser sluit.

Zodra je inlogt, zullen we enkele cookies bewaren in verband met jouw login informatie en schermweergave opties. Login cookies zijn 2 dagen geldig en cookies voor schermweergave opties 1 jaar. Als je "Herinner mij" selecteert, wordt je login 2 weken bewaard. Zodra je uitlogt van jouw account, worden login cookies verwijderd.

Wanneer je een bericht wijzigt of publiceert wordt een aanvullende cookie door je browser opgeslagen. Deze cookie bevat geen persoonlijke data en heeft enkel het post ID van het artikel wat je hebt bewerkt in zich. Deze cookie is na een dag verlopen.

Ingesloten inhoud van andere sites

Berichten op deze site kunnen ingesloten (embedded) inhoud bevatten (bijvoorbeeld video's, afbeeldingen, berichten, etc.). Ingesloten inhoud van andere sites gedraagt zich exact hetzelfde alsof de bezoeker deze andere site heeft bezocht.

Deze sites kunnen gegevens over je verzamelen, cookies gebruiken, extra tracking van derde partijen insluiten en je interactie met deze ingesloten inhoud monitoren, inclusief het vastleggen van de interactie met ingesloten inhoud als je een account hebt en ingelogd bent op die site.

Analytics

Met wie we jouw gegevens delen

Hoe lang we jouw gegevens bewaren

Wanneer je een reactie achterlaat dan wordt die reactie en de metadata van die reactie voor altijd bewaard. Op deze manier kunnen we vervolgreacties automatisch herkennen en goedkeuren in plaats van dat we ze moeten modereren.

Voor gebruikers die zich op onze site registreren (indien aanwezig), slaan we ook de persoonlijke informatie op die ze verstrekken in hun gebruikersprofiel. Alle gebruikers kunnen op ieder moment hun persoonlijke informatie bekijken, bewerken of verwijderen (behalve dat ze hun gebruikersnaam niet kunnen wijzigen). Site beheerders kunnen deze informatie ook bekijken en bewerken.

Welke rechten je hebt over je gegevens

Als je een account hebt op deze site of je hebt reacties achter gelaten, kan je verzoeken om een exportbestand van je persoonlijke gegevens die we van je hebben, inclusief alle gegevens die je ons opgegeven hebt. Je kan ook verzoeken dat we alle persoonlijke gegevens die we van je hebben verwijderen. Dit bevat geen gegevens die we verplicht moeten bewaren in verband met administratieve, wettelijke of beveiligings doeleinden.

Waar we jouw gegevens naartoe sturen

Mogelijk worden reacties van bezoekers gecontroleerd via een geautomatiseerde spamdetectie service.

Jouw contactinformatie

Aanvullende informatie

Hoe we jouw gegevens beschermen

Welke datalek procedures we geïmplementeerd hebben

Van welke derde partijen we gegevens ontvangen

Wat voor geautomatiseerde besluitvorming en/of profilering we doen met gebruikersgegevens

Openbaarmakingsverplichtingen van de industrie

Save settings
Cookies settings